Hoop(geschiedenisvervalsing en grove leugens tijdens demonstraties)

Ik word door Moluks en Indische jeugd aangesproken via het Internet, men vindt dat ik gek ben geworden. Hoe durf ik de #BLM afkorting te gaan gebruiken als Better Love Maluku dat mag niet! Ten eerste er zit geen merkbescherming op, en ik woon gelukkig in een democratie.

Marco De Swart Nationale Herdenking 2019

Ik moet beseffen wat racisme is zegt de derde generatie, vinden ze het vreemd dat ik de afkorting omtover. Glippen wij met ons allen in een nieuwe dictatuur, opgelegd en aangestuurd door een externe gevaarlijke beweging? Want je moet als “zwarte” met de nieuwe predikers eens zijn. Doe je dit niet? Ben je een verrader. Nou beste mensen dan ga ik het even haarfijn uitleggen. Ik kom uit de tweede generatie, velen verachten ons(als tweede generatie). Omdat wij niet genoeg er tegen deden, het zogenaamde systematische racisme van de overheid. Laat mij niet lachen, toen wij opgroeiden als tieners, waren er geen gelukzoekers uit Afrika die ons konden opruien. En wij zouden het niet eens toelaten!

Weten jullie wel hoeveel zogenaamde “minderheidsgroeperingen” in Nederland waren? Jazeker we werden “minderheidsgroepering” genoemd. Je kan dat woord van alle kanten gaan analyseren, we voelden ons niet minder hoor. De eerste “minderheidsgroepering” hier in Nederland waren wij Molukkers, eerste en tweede generatie. Jullie zaten nog in een rijstkorrel. De Indo’s werden niet meegenomen, omdat zij niet als groepen bij elkaar woonden. Maar de meer getinte Indo’s maakten hetzelfde mee als ons. Terwijl het haat en nijd was tussen deze groepen, vechtpartijen elke weekend. Ik heb er nooit aan meegedaan, want ik groeide op in de havenstad in Friesland. Daar steunden wij elkaar ook in vechtpartijen, maar buiten Harlingen? Was het tussen deze groepen een soort “wij en zij gevoel”. Was dat normaal? Was dat een vorm van racisme, omdat Molukkers donkerder zijn? In ieder geval het is goed gekomen gelukkig. Het heeft tijd gekost, maar we moesten allemaal door een proces. Ik ben daar heel blij om aan de ene kant want we hebben een dikke huid gekregen. Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Nu moet ik ineens merken dat wij als tweede generatie er naast zitten? Ik kijk dan wel naar de berichten over de demonstraties. Maar toch bekruipt mij een eng gevoel. Want we worden allemaal gemanipuleerd wanneer je alle praatprogramma’s in de avonduren op Nederlandse televisie gaat volgen. Waarom hebben ze het nooit gehad over de KNIL Ambonezen, en de weg naar erkenning en waardering van onze (groot)ouders. En de strijd die wij nog voeren op alle militaire ereschulden binnen te halen. Racisme op Molukkers via al de praatprogramma’s binnen het dossier van onze eerste generatie. Wie heeft het ook over de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten moeders gehad? En waar waren jullie? Aan het Netflixen of opkomen tegen zwarte piet?

Kijk ten eerste jullie doen een paar zaken fout! Ik zie RMS vlaggen, ik kijk naar filmpjes waarin een van jullie Mena schreeuwt door de microfoon. Daarna dient het publiek Muria te schreeuwen, dat doen ze dan ook. Maar waar was iedereen, bijvoorbeeld op 11 juni in Assen. Of toen er massaal vlaggen werden gezwaaid in Molukse woonwijken, omdat onze mensen werden opgepakt omdat ze op onze eilanden vreedzaam met een vlag liepen. Op zich vind ik het niet erg hoor. Maar het maakt alles verwarrend, ook het mee laten roepen met onze strijdkreet!

Femke Halsema heeft ook Muria geschreeuwd? Ik vraag jullie nu om contact te zoeken met Groen Links(en alle linkse politieke personen) in de Tweede Kamer, en bij hun de eis te leggen om het Molukse politieke probleem aan te kaarten in de Tweede Kamer en internationaal. Ik kan jullie verzekeren dat dit niet gaat gebeuren! In Leeuwarden heb ik het voor 80 % via livestream kunnen volgen de demonstratie, daar werd Maluku Merdeka geroepen. En iedereen schreeuwde het na! Merdeka? Dat was de strijdkreet van Sukarno niemand van de tweede generatie zou dit naschreeuwen. Dan nog eens de “zwarte piet” (was eerst discussie) gezeik in onze samenleving door de strot duwen?

Molukse held Simon Tahamata veel racisme meegemaakt over kinderfeest

Op de Molukken(maar ook op de Antillen) wordt nog elk jaar Sinterklaas gevierd, drie maal raden…..geen probleem! Of jullie moeten daar op de Molukken de les gaan lezen, ik hoop dat je daar nog kunnen blijven. De kans dat je van een eiland geschopt gaat worden is groter aanwezig! Nemen jullie dan ook miljonair Akwasie mee? Laat hem dan ook maar jullie vliegtuigticket betalen. Let op zijn voorouders verkochten slaven aan de Nederlanders, dus zorg dat je goed verzekerd bent! Op deze website is nog te lezen mijn visie over het kinderfeest. Maar wij moeten met ons allen het oplossen in gezamenlijkheid, niet in haat want dan is het gedoemd om te mislukken. Misschien wel in de grote steden, maar nooit in de provincies. De term blokkerfriezen is niet voor niets ontstaan!

https://reawaruw7.com/2013/12/06/de-stickers-van-anc-en-nelson-mandela/

Wij hebben de tijd van Molukse acties meegemaakt als eerste en tweede generatie, we zijn niet zielig. Maar geloof mij dat waren tijden van discriminatie, zonder sociale media waarop jullie je krachtig voelen. Een ding is zeker het waren zware racistische tijden, we zijn in meerderheid blijven staan. Een minderheid van onze generatie kon het niet goed handelen, en belanden in zwaar drugsgebruik. Dit verhaal word verzwegen maar is wel realiteit, enkelen van deze oud drugsgebruikers laten zich de laatste jaren gelden op sociaal-media. Maar mogelijk heeft hun drugsgebruik hun hersenen aangetast, jammer maar het is wel waar!

De politie deed niets want het beleid was laat de Molukse jeugd lekker aan de drugs zitten, dan verzwak je de Molukkers(vooral in regio Assen wel opletten). Zien jullie de vergelijking al met de achterbuurten in Amerika, en ons veroordelen als tweede generatie? Wij weten van niets? We hebben het overleefd, en geloof mij we zaten in een kansloze positie. In de tijd dat wij opgroeiden hadden wij alleen ons zelf, niemand anders! En onze ouders(onze eerste generatie) die nog niet eens een vaste telefoonlijn konden veroorloven. Nu zie ik jullie achttien uur per dag op een mobiele telefoon alles doen. Maar let op via jouw mobiele telefoon kijk en luister je naar veel nep-nieuws! De kans dat jullie het nep-nieuws doorzetten in jullie netwerken is heel groot.

Nepnieuws is dat Leo Reawaruw vrouwen heeft gemolesteerd tijdens een forum!

Ik lees dan dat de derde generatie terug wilt de tijd in, en ook nog eens dat ze willen opkomen voor hun grootouders. Want ze hebben alles geleerd van hun grootouders, en dat willen ze in stand houden. Waarom bidden jullie dan niet voor jullie eten, want je moet dankbaar zijn dat jij wel elke dag kan eten. Dat zijn de woorden van onze eerste generatie, jullie voorouders! Waarom zie ik jullie niet massaal in de Molukse kerken! Onze ouders wilden niet dat wij terug gingen grijpen ver in de tijd. We moesten vooruit, vak leren, studeren en ons ontwikkelen. Dat hebben we gedaan met de Bijbel in de hand, geen mobiel! Maar goed ineens wordt de strijd van onze ouders meegenomen in de discussie.

Ik dacht dat jullie als generatie die is opgegroeid wel alles volgden via jullie mobiel of tablet, in de strijd voor onze ouders(jullie grootouders)! Er is nu een bepaald geluid binnen onze samenleving, aangevoerd door een nieuwe soort intellectuele groep. Soort zogenaamde artiesten, en mensen die af en toe een stukje schrijven ergens wat nog niet eens 100.000 lezers zien. Of een fotograaf is, of filmmaker. Daarbij behoren ook nog eens zichzelf benoemde Molukse activisten, zijn steeds dezelfde namen. Die allemaal elkaar napraten, alles is zwart wit. En een stemrecht is niet van een persoon, maar men moet hun volgen in hun politieke mening. Zijn gewoon fascisten, want die leggen ook hun wil en politiek op! Lachwekkend want je mocht van Sukarno ook niet anders denken, want dan stopten ze je levenslang de gevangenis in. Als je geluk had, want anders verdween je gewoon! Het systeem van Sukarno verbiedt jou met een andere vlag te zwaaien.

De basis die ik ben…maar het zijn tattoo van de Maori(Nieuw-Zeeland)!!

Een grote denkfout maken jullie allen, ondanks dat jullie de generatie met het Internet zijn. Google maar naar alle winstpunten die wij als tweede generatie, met in onze rug gesteund(in gebed) onze eerste generatie hebben bereikt de afgelopen jaren met de merknaam Maluku4Maluku. In de strijd naar eerherstel van jullie grootouders, is er veel bereikt. Niemand hoeft ons te vertellen dat in het verleden door onder andere J.P. Coen moorden zijn gepleegd. Maar ook in die tijd waren er oorlogen onderling op de Molukse eilanden. De Molukken bestonden uit koninkrijken, en die bevochten elkaar ook in oorlogen. Hoeveel doden? Moeten wij nu ook gaan claimen? Moeten wij nu ineens allemaal met tattoo op onze kop gaan lopen? Moeten we ook China gaan aanklagen want zij waren de eerste die specerijen gingen ophalen. De naam Maluku komt van het Chineese woord Miliki( het woord tjengke of te wel kruidnagel komt ook uit China tengkih), daarna kwamen ze uit Arabië en die brachten het naar Europa. Daarna kwamen de Portugezen, daarna pas de Nederlanders. Moeten wij bij al die landen gaan claimen omdat zij de specerijen als goud verkochten, en ons volk kreeg er kralen voor terug.

De geschiedenis van 300 jaar geleden kunnen we niet meer veranderen, en we kunnen de rekening helemaal niet presenteren al de Nederlanders waarmee we nu samenleven. Black Live Matters manipuleert ons allen, althans dat willen ze proberen. Onze generatie gaan onze Nederlandse studie- en sportvrienden, en of collega’s niet zien als de “witte Hollander” ! Dat willen zij maar wij niet! Het is in Nederland met ons allen, en niet wij tegen zij. Dat is democratie, de meerderheid beslist! Maar de praatprogramma’s of te wel de linkse media wilt ons allen verneuken! Ik zie het heel simpel, hier wonen ongeveer 18 miljoen mensen. Alle demonstraties hebben misschien in totaliteit 100.000 mensen op de been gebracht. Daarvan zijn minimaal 3000 die op meerdere plaatsen hebben gestaan. Op 18 miljoen mensen behoren jullie toe in een minderheidsgroepering en de democratie beslist(demos=volk) in meerderheid beslist! Maar het geluk wat de minderheidsgroepering heeft is dat ze in de linkse praatprogramma’s mogen komen zielig doen! Dat hebben wij als tweede generatie nooit gehad, want wij hebben echte verhalen van pijn en leed. Laat staan woedde!

Nu vragen jullie mij om vanavond naar Hoorn te gaan? Gaat niet gebeuren! Ik ga niet zij aan zij lopen met mensen die een stem hebben in het afmaken van onze eerste generatie, wel opletten jullie allemaal. Want zij allen schreeuwen dat de KNIL met name Ambonezen oorlogsmisdaden hebben gepleegd in de periode 1945-1950. Ze schreeuwen maar, maar ze liegen net zoals Akwasie(nazaat van een slavenhandelaar met de Nederlanders). Lees en ontdek:

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/rapper-akwasi-in-2017-ik-ben-ashanti-die-verkochten-arme-ghanezen-als-slaven-aan-de-nederlanders/

Ze vertellen niet dat vanaf 15 augustus 1945 de dag van de capitulatie van Japan in een maand tijd 20.000 Nederlanders, Molukkers, Chinezen en Indo’s werden vermoord, en 15.000 werden vermist! Liegen nog meer want ze vertellen dat 17 augustus 1945 Indonesië opstond. Klopt niet, de staat Indonesië werd officieel(ook internationaal) pas 27 december 1949 erkend. Hatta en Juliana hebben dit bekrachtigd, of kwam Hatta uit Ghana?

Je kan wel net zoals de IS een staat als kalifaat uitroepen. Maar dan ben je nog niet een mogenheid, want ook daar had je verschillende groeperingen die elkaar bestreden. Er was daar net zoals kalifaat geen structuur, geen politie, geen eigen leger ga zo maar door. Ze gaan onze ouders oorlogsmisdadigers noemen, onder leiding van NIOD. Nogmaals inheemse militairen destijds maakten geen beleid dus gaven geen opdrachten, KNIL Ambonezen voerden opdrachten uit als Jan Soldaat. In Den Haag staat het Internationaal Strafhof, ik heb nog niet een soldaat gezien uit bijvoorbeeld het voormalig Joegoslavië in de rechtbank! Hoe durven ze onze eerste generatie nu de zwarte piet toe te spelen.

Over racisme en discriminatie gesproken vanuit de overheid of organisaties die vanuit het systeem werken. Waarom wordt er over onze eerste generatie gesproken, en geoordeeld en veroordeeld! En mogen wij als Maluku4Maluku niet aan de onderhandelingstafel zitten? Dit is geen nepnieuws! Wanneer je de periode 1945-1950 gaat bestuderen eis ik met mijn mensen onderzoek naar 25 april 1950. En geloof mij die personen die mee gaan protesteren, hebben een hekel aan Molukkers(nazaten van KNIL Ambonezen). De boom in met hun dekolonisatie, want wat hebben ze gedaan op Maluku, Timor, Papua grondgebieden. Daar begint niemand over, en dan nemen jullie de vlag van Maluku en Papua mee?

Ze(NIOD) kunnen ons wel weigeren, maar dat was in de eerste ronde. Ik heb in de ring gevochten, ronde twee kondig ik nu aan. Het is pas over na de bel van de laatste ronde, lees aandachtig de volgende link:

https://www.ind45-50.org/open-brief-maluku4maluku

Uitsluting en racisme op Molukse samenleving door Frank van Vree NIOD

Wel alles gelezen wat er in de link staat? Ik en mijn mensen, en onze eerste generatie gaan voor onze geschiedenis waar wij de pijn, en leed van voelen. Wat ook grijpbaarder is voor iedereen, maar ook wat iedereen kan begrijpen. Dat is stap een in onze strijd om onze geschiedenis te herschrijven! Wij laten ons niet opruien, en wij gaan niet iedereen die volgens jullie de “witte Hollander” is haten. Want wanneer je dit gaat doen? Moet je jezelf afvragen, of je hier wel in Nederland thuishoort. Of je dan niet terug moet gaan naar jouw oorspronkelijke land, want dat kan nu. Wij mochten niet terug naar Maluku, de regels zijn veranderd. Maar dit geldt ook voor de Afrikanen die hier visum hebben gekregen, is Nederland dan een land die men moet vergelijken met de Verenigde Staten. Ben je dan zo ongelukkig in Nederland? Wanneer ik ongelukkig ben in Nederland……ga ik emigreren. Toen wij opgroeiden waren maar een paar jongeren(niet meer dan 40 personen) die afstudeerden. Dat is veranderd ook in de derde en vierde generatie, dat komt omdat wij allen zijn aangespoord om onze kansen te pakken. Nu zijn er gelukkig in onze Molukse samenleving duizenden mensen met een goede of hoogopgeleide diploma op zak. Dat is allemaal gekomen vanuit de eerste en tweede generatie, je moet je kansen pakken. En die kansen liggen in een land als Nederland, dus ga er voor!

IS deed ook een beeldenstorm zaten veel mannen bij die in Europa geboren waren(en niet eens uit Syrië kwamen), in Rusland deden ze dat ook. Maar dat waren wel de Russen die dat bepalen. Ik hoop dat die paar uit de derde en vierde generatie gaan beseffen dat ze in een valkuil lopen. Want wel onze vlag meenemen? Dezelfde mededemonstranten verafschuwen onze vlag, zij vinden dat het onderzoek van de NIOD op basis van de waarheid berusten. Nogmaals waar was iedereen toen wij steun nodig hadden de afgelopen 70 jaar? Wij Molukse samenleving gaan hun allemaal tegenkomen het komende jaar, als onze tegenstanders. Waarin de beslissingen gaan vallen voor onze eerste en tweede generatie in de KNIL PAYBACK: https://maluku4maluku.com/?page_id=1356

Zo gaan wij onze recente geschiedenis waar wij allen de pijn en leed nog van voelen aan de kaak stellen. De pijn van 200 of 300 jaar geleden moet wachten, willen wij die ooit aankaarten!Met of zonder jullie de keuze is aan jullie, want wij zijn democraten! Verliezen wij? Gaan wij een andere democratische pad volgen, en dat is het Hof van de Mensenrechten in Straatsburg.

BETTER LOVE MALUKU te beluisteren via hier!
Maluku4Maluku komt op voor erkenning van de eerste generatie..en jij?

2 gedachtes over “Hoop(geschiedenisvervalsing en grove leugens tijdens demonstraties)

  1. Begrijp je helemaal al ben ik niet met alles eens toch voel ik je precies aan. Wat er in ieder geval moet gebeuren is herkenning en erkenning van onze gezamenlijke geschiedenis. Het lijden van de eerste en tweede generatie vereist dat. Zelf ben ik Indo en vind ik dat de Ambonezen nog meer te verduren hadden. En ja we zijn daardoor hard geweest en geworden en ik heb ook genoeg van dat geschreeuw. Wat kan ik doen om een steentje bij te dragen? Wel binnen mijn normen en grenzen natuurlijk:)

  2. Het moet niet alleen gaan over Black Lives. Het gaat over elke kleur en alle mensen , welke achtergrond dan ook
    Voor mij geldt ALL LIVES MATTERS. Men moet de geschiedenis boeken gaan herschrijven waarin zeker n grote plaats voor de Molukkers / Indo moet innemen Zij zijn het eindige volk dat niet vrijwillig naar Nederland zijn gekomen. Alle andere gekleurde mensen hebben zelf de keus gemaakt. Ze genieten hier opleiding etc Vaak met dubbel paspoort. De Molukkers /Indonesiërs , indos hebben een paspoort. Zijn gediscrimineerd vanaf dat ze op de boot stapten.
    Alle andere gekleurde medelanders zouden dit eerst moeten weten voordat ze gaan klagen en Nederland verder gaan verwoesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s